Helse

Vi skal gjøre det enklere for kundene våre å ta sunnere valg, og bidra til matvaner som er i tråd med de nordiske kostholdsrådene.

Vår ambisjon er å tilby sunnere produkter til rimelige priser for alle, og å inspirere til en sunn, aktiv og bærekraftig livsstil. Det innebærer å:

  • Utvikle produkter i en sunnere retning, for eksempel ved å redusere salt, sukker, mettet fett og tilsetningsstoffer, og fjerne kalorier.
  • Tilby mer av sunne produkter som frukt, grønnsaker, bær, fullkorn, hvitt kjøtt, fisk og sjømat i butikkene våre.
  • Ta grep for å øke etterspørselen og fremme salget av sunnere produkter.

Eksempler på grep vi har gjort

Sunnere kosthold

Reitan Convenience har i 2023 kartlagt hele sitt sortiment ut fra et flere bærekraftsperspektiv. Blant annet er det sett på helseaspekter, med parametere som rødt kjøtt vs. plantebasert, kaloriinnhold i bakevarer og bruk av tilsetningsstoffer. Kartleggingen brukes til å kunne endre sortimentet til å bli bedre for helsen.

REMA 1000 Norge har signert Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold. Avtalen er utarbeidet med utgangspunkt i de nasjonale kostholdsrådene og inngått mellom myndighetene og matbransjen.

Mindre salt, sukker og kalorier

REMA 1000 Danmark har over flere år hatt et samarbeid med Kræftens Bekæmpelse og forskere ved Københavns Universitet om å redusere salget av kalorier i butikkene. Prosjektet er det første av sitt slag og har aktivt bidratt til kampen mot økende overvekt.

REMA 1000 Norge har jobbet for saltreduksjon i alle egne varer, og har klart å kutte en betydelig mengde salt. Her selges det også mer sukkerfri enn sukkerholdig drikke, som resultat av både produktutvikling og vareplassering.

Kjøttfrie alternativer

REMA 1000 Norge har økt tilbudet av kjøttfrie og plantebaserte alternativer, og hadde i 2020 en økning på nesten 400 prosent i salg av kjøttfrie alternativer.

I Sverige har PBX og Pressbyrån lansert «The Transition Hotdog», som starter med kjøtt i den ene enden og går over til helt plantebasert i den andre enden. Målet er å får kundene til å våge å prøve, og vise at en pølse uten kjøtt faktisk kan være minst like god som en pølse med kjøtt.

Lusseballen mot kreft

I Sverige har Reitan Convenience lansert «Lusseballen» for å øke bevisstheten om prostatakreft på en munter måte. Lusseballen selges på luciadagen, og det ble i tillegg tilbudt gratis prostatasjekk i en Pressbyrån-butikk i Stockholm, i samarbeid med helseforetaket Capio.

Lusseballen skapte stort engasjement, og 69 prosent av menn over 50 år sa at de har blitt mer motivert til å teste seg etter å ha sett kampanjen. 75 prosent av publikum som har en nær slektning i målgruppen har blitt mer motivert til å minne om viktigheten av å bli testet.

Matkamp for barn og unge

REMA 1000 Danmark samarbeider med den danske organisasjonen Madkulturen for å styrke barn og unges matkunnskap. «Madkamp»-prosjektet tilbyr gratis kurs og læremateriell for matfaglærere.

Målet er å ruste fremtidige generasjoner til å ta bevisste matvalg, både for helsen og miljøet. Matfaglærere som har deltatt på kurset kan også melde klassen sin på danmarksmesterskapet i matfag. Du kan lese mer om prosjektet her.

Sport og idrett

REMA 1000 Norges sponsorstrategi fokuserer på idrettsaktiviteter, og bidrar til aktivitet over hele Norge. Vi er blant annet hovedsponsor for Landsturneringen i tilrettelagt fotball og håndball, og delte i fjor ut 5 100 sunnere måltider og smoothies, og nesten et halvt tonn frukt under turneringen.

Innenfor breddeidretten gis det bidrag til over 100 håndballskoler årlig, og REMA 1000 Norge er ligasponsor for eliteserien i håndball for begge kjønn. I tillegg går to kroner fra salget av «Idrett for alle»-brødet til aktivitetstilbud for barn og voksne med nedsatt funksjonsevne.

Uno-X Mobility Cycling

Uno-X Mobility eier og driver sykkellaget Uno-X Mobility Cycling – det første profesjonelle norsk-danske sykkellaget for kvinner og menn som har kvalifisert seg til Tour de France.

Bruk av sykkel i hverdagen er selve hjertet i bærekraftig mobilitet.

Våre syklende ambassadørers viktigste oppgave er å øke oppmerksomheten og inspirere til mer sykling. Det kan både styrke folkehelsen og redusere utslipp. Her kan du lese mer om sykkellaget.

Del artikkel