14. mars 2024

REMA 1000 blir sponsor for Lucas Braathen

REMA 1000 har inngått sponsoravtale med alpinkjører Lucas Braathen. – Lucas er et forbilde og en utøver som ikke er redd for å skille seg ut og være seg selv. Han jobber hardt for å oppnå drømmen sin, samtidig som han ønsker å gjøre det på sin egen måte. Annerledeshet er en viktig del av verdigrunnlaget i REMA 1000 og i idretten skal det være plass for alle, sier sponsorsjef Vidar Riseth i REMA 1000.

Fv. Vidar Riseth, Lucas Braathen og Ole Robert Reitan

I 2023 fikk REMA 1000 pris for årets idrettssponsorat for arbeidet med Hjerteligaen, et samarbeid med Norges Håndballforbund om tilrettelagt håndball for alle med nedsatt funksjonsevne.

- Idrettssponsoratene en naturlig del av REMA 1000 sitt sterke engasjement for inkludering og bedre folkehelse. Vi er opptatt av at det skal være plass til alle, enten det er utøvere som trenger ekstra tilrettelegging, eller en ung norsk alpinkjører som ønsker å følge drømmen sin på sin egen måte, sier Vidar Riseth i REMA 1000.

-REMA 1000 har lang historie med inkludering og forhindre utenforskap både i sine butikker og i sine idrettssponsorater, derfor er jeg veldig glad for at vi nå skal være på samme lag, sier Lucas Braathen.

Vil skape idrettsglede

Som en del av sponsoratet vil man sammen bidra for å bygge stiftelsen Luci Foundation. Dens formål er å bidra til at flere barn i Norge mellom 10 og 15 år får økonomisk støtte til å delta i idretten.

- Jeg har selv opplevd hvor viktig idretten er i oppveksten og hvordan idretten gir barn og ungdom muligheten til å få venner og føle tilhørighet. At noen skal fratas disse mulighetene fordi familien ikke har råd er bare trist. Derfor er jeg veldig glad for at REMA 1000-avtalen gir mulighet til å styrke dette arbeidet, sier Lucas Braathen.

I tillegg vil REMA 1000 og Lucas Braathen årlig arrangere skidag for barn og unge.

- REMA 1000 har lang tradisjon for å bidra til at alle som ønsker det skal få drive med idrett, både sentralt og gjennom våre kjøpmenn lokalt. Det er en del av vår annerledeshet og kultur, og det kommer Lucas til å være en strålende ambassadør for, sier Riseth.

Avtalen har en varighet på 3 år.