Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt. Når laget står på startstreken i Firenze er ambisjonen klar: å klatre til topps og sikre seg en etterlengtet første etappeseier i det prestisjefulle rittet.

Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold, syklister på Uno-X Mobility laget.

– Det er en enorm anerkjennelse å bli invitert til Tour de France for andre gang på rad. Vi har selvfølgelig vært veldig spente før invitasjonen kom i dag, og nå kjenner vi på mye takknemlighet og stolthet. At lagets prestasjoner under fjorårets ritt har kvalifisert oss for en ny invitasjon er vi veldig glade for, sier Jens Haugland, General Manager i Uno-X Mobility Cycling.

Uno-X Mobility laget viste seg godt frem med høyt nivå i det tre uker lange rittet i 2023, og skapte stor begeistring blant det norske og danske sykkelpublikumet med sin offensive kjørestil og flere toppresultater.

– En stor drøm ble virkelighet da vi deltok i fjorårets utgave. Vi har jobbet hardt og målrettet med å ta nye steg, blant annet gjennom signeringene av Andreas Leknessund og Magnus Cort. Vi gleder oss til å bidra til en ny gigantisk sykkelfest i juni og juli, og denne gangen skal vi være enda bedre forberedt. Det hadde vært stort å ta med en etappeseier hjem, sier Jens Haugland.

Sykkellaget eies og drives av Uno-X Mobility, som er et forretningsområde i Reitan Retail sammen med REMA 1000 i Norge og Danmark, samt Reitan Convenience. Forretningsområdet Uno-X Mobility har som misjon å utvikle og promotere løsninger for bærekraftig mobilitet gjennom sine virksomheter i Norge og Danmark. Sykkellaget endret navn til Uno-X Mobility fra 1. januar, og deler dermed navn med sine eiere.

– Deltakelsen i Tour de France gir oss også en enda større arena for å skape entusiasme og engasjement for mer sykling, som er en helt sentral del av fremtidens mer bærekraftige mobilitet, avslutter Jens Haugland.

– Dette er en ny stolt dag i Uno-X Mobility sin historie, både som selskap og som sykkellag. Det var magisk å være i Frankrike sammen med ansatte og laget vårt i fjor sommer, og nå ser jeg frem til en spennende oppkjøring til det som blir sommerens store høydepunkt, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.