09. desember 2022

REMA 1000 Danmark overtar majoriteten av ALDIs danske dagligvarenettverk

Lavpriskjeden REMA 1000 Danmark, en del av Reitan Retail, har inngått avtale om å overta majoriteten av den tyske dagligvarekjeden ALDI sitt butikknettverk i Danmark.

Foto: REMA 1000 Danmark

  • REMA 1000 Danmark kjøper 114 butikklokasjoner og tre distribunaler, inkludert en portefølje av eiendommer.
  • Avtalen gir tilgang til attraktive lokasjoner som er godt egnet for REMA 1000-konseptet og bidrar til ytterligere vekst i et attraktivt marked.
  • Avtalen omfatter ikke ALDIs hovedkontor og resterende butikker i Danmark.
  • Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra danske konkurransemyndigheter.

– REMA 1000 Danmark har vært en fantastisk veksthistorie som viser skalerbarheten og vekstpotensialet i vår forretningsmodell, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail.
– Avtalen med ALDI er et viktig steg i Reitan Retails strategi om å styrke vår posisjon, fornye og utvikle porteføljen og bidra til bærekraftig og lønnsom vekst, sier han.

Henrik Burkal, CEO i REMA 1000 Danmark, sier avtalen markerer en viktig milepæl for REMA 1000, som åpnet sine første butikker i Danmark i 1994.

– Sammen med våre franchisetakere er vi veldig nær den lokale kunden, og vi har den mest effektive driften. Det gjør at vi kan tilby svært god valuta for pengene, sier Burkal.
– Dette oppkjøpet vil gi oss muligheten til å etablere flere REMA 1000-butikker på attraktive lokasjoner, med produkter av høy kvalitet til lave priser, sier han.

Porteføljen som overtas vil utfylle og forbedre REMA 1000s eksisterende butikknettverk, bidra til vekst og økt markedsandel, i tråd med Reitan Retails strategi. REMA 1000 vil innføre Reitan Retails unike franchisemodell, med mål om forbedret effektivitet, butikkomsetning og lønnsomhet.

– Jeg er glad for å se at REMA 1000-konseptet vokser, bygget på sterke verdier, effektiv drift og lokalt eierskap, sier Odd Reitan, grunnlegger av REMA 1000 og CEO i REITAN AS, som eier Reitan Retail.
– ALDIs forretningsmodell var en stor inspirasjon da vi åpnet den første REMA-butikken i Trondheim i 1979, og preger fortsatt vår filosofi i hele REITAN i dag, sier han.Om selskapene:
REMA 1000 Danmark er et forretningsområde i Reitan Retail, et nordisk og baltisk handelshus med 43 500 medarbeidere og 3 800 utsalgssteder i syv land. Selskapet har kjente merkevarer som 7-Eleven, Narvesen, Pressbyån, R-kioski, Uno-X og YX, i tillegg til REMA 1000 i Norge og Danmark.

Holdingselskapet REITAN AS utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper, herunder Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital.