Uno-X Mobility satser på lynlading

Norske og danske elbilister kan glede seg over at Uno-X nå etablerer seg som leverandør av enkel og billig lynlading. Den første ladestasjonen med 300 kW lynladere åpnes i Nyborg i Danmark fredag 22. april, og den første norske ladestasjonen skal etter planen åpnes i løpet av sommeren.

–Åpningen av vår første lynladestasjon for elbiler er en viktig strategisk milepæl, og markerer starten på en ambisiøs satsing innen elektrisk mobilitet, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail og styreleder i Uno-X Mobility.

– Gjennom Uno-X har vi en klar ambisjon om å bidra til enklere og mer bærekraftig mobilitet, og hos oss blir det raskt, enkelt og billig å lade bilen, sier han.

Lynlading og handletur på REMA 1000
Som del av strategien til Reitan Retail, vil Uno-X i stor grad utnytte allerede eksisterende lokasjoner i Reitan Retail-familien når selskapet skal etablere nye ladestasjoner i tiden fremover.

– Det betyr at det i fremtiden blir Uno-X lynlading både ved utvalgte REMA 1000-butikker og Uno-X-stasjoner i Norge og Danmark, sier Reitan.

Minister åpner første ladestasjon
Den første ladestasjonen til Uno-X åpnes av Danmarks transportminister, Trine Bramsen, i Nyborg i Danmark, fredag 22. april. I Norge er det ventet at den første ladestasjonen åpnes i løpet av sommeren i år.

– Vi er glade for at Uno-X nå kan tilby lynlading til elbil, sier Vegar Kulset, som leder Uno-X Mobility.

– På mellomlang sikt tenker vi det blir mulig for tusen biler å lynlade til samme tid på Reitan Retail sine lokasjoner i Norge og Danmark, sier Kulset.

Raskt, enkelt og billig
Lynlading hos Uno-X krever ikke abonnement, opprettelse av bruker, ladebrikke eller lignende.
– Alle elbilsjåfører på farten vil få muligheten til å dra nytte av de nye lynladerne. Alt du trenger er et vanlig betalingskort. Og våre kunder skal alltid være trygge på at vi har konkurransedyktige priser, sier Kulset.